Stoptober is voorbij en het is tijd voor de volgende themamaand. November is jaren geleden omgedoopt tot Movember, waarbij mannen hun snor laten staan. Maar is een moustache nou niet echt iets voor jou? Dan is er gelukkig nog een optie tijdens Movember. Mo staat namelijk ook voor Move, bewegen dus. Vrouwen kunnen dus ook gewoon meedoen met deze mannenmaand.

De maand november vraagt niet alleen aandacht voor prostaatkanker, ook zelfmoordpreventie en de mentale gezondheid onder mannen worden naar voren geschoven. Voor het onder de aandacht brengen van mentale problemen komt men op een heel andere manier dan het niet-scheren in actie. Door in totaal 60 kilometer te lopen of te rennen, vraag je al aandacht voor het probleem. 60 kilometer staat voor de 60 mannen wereldwijd die elk uur overlijden.

Zelf meedoen

Aan deze actie kan je zelf erg makkelijk aan meedoen, en sleep je collega’s maar mee. Laat je je sponsoren, is dat helemaal mooi meegenomen. Die twee kilometer op een dag haal je gemakkelijk door met je collega’s in de pauze een wandeling door het park te maken Of organiseer een sponsorloop op het werk waarbij je een aantal kilometers rent. Dus trek de baas aan zijn mouw: hij kan toch geen nee zeggen tegen zo’n goed idee? FOTO SHUTTERSTOCK

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • 12 juli, 2019
    Geplaatst door
    Denepife